Lapponia


Lapponia

Hel fra begyndelsen, var Lapponias vision at tage afstand fra traditionelle smykker, og i stedet tilbyde markedet et splinternyt og banebrydende smykkedesign. Lapponias dristige seks år i branchen har medført et hav af smykker, der alle er blevet klassikere indenfor finsk smykkedesign. Smykkerne er ikke blot smykker, men små individuelle stykker af kunst, og bærer man et smykke fra Lapponia, bliver man altså ført ind i verden af eventyr og mystik – lige fra fjeldene i Lapland, til de store dale i rummet. Gå på opdagelse i vores store og spændende udvalg af Lapponia smykker her på siden, og oplev et hav af eventyrlige smykker til enhver smag.

Lapponia – smykker med omtanke for miljøet

Før Lapponias smykker lander hos kunden, bliver de gennemgået af en ud af 16 dygtige professionelle. Dette sker ved Lapponias fabrik i Helsinki i Finland, og her har de stor fokus på bæredygtighed og respekt for miljøet. Smykkerne bliver kun lavet af genbrugs-guld og omtrent 70% af det sølv, som bliver brugt i produktionen, er også genbrugs-sølv – de sidste 30% kommer fra nordiske sølvminer. På denne måde sikrer Lapponia, at deres standarter for kvaliteten bliver mødt. Desuden bliver spildevandet fra fabrikken indsamlet og behandlet, så det påvirker miljøet mindst muligt.

Smykkekunst fra 1960

Det hele startede i 1960, hvor entreprenøren Pekka Anttila og designeren Björn Weckström gik sammen om at udfordre det globale smykke marked med deres nytænkende og kreative smykke designs. Der gik ikke lang tid, før Lapponia var kendt verden over, og de blev anerkendt for deres skulpturelle designs. I 1965 deltog Lapponia i den internationale smykke konkurrence i Rio de Janeiro, og Weckströms guldhalskæde ’Flowering Wall’ vandt desuden Grand Prixen. Det var på dette tidspunkt i Lapponias historie, at de for alvor vandt genkendelse verden over, som naturligvis også blev starten på Lapponias internationale succeshistorie.

Björn Weckström var den første til at kombinere sølv og akryl i smykkedesign, og smykke-kombinationen blev i første omgang også modtaget med skeptiske øjne. I 1975 ændrer dette syn sig, da John Lennon bar Weckströms ’Petrified Lake’ akryl ring til et offentligt event – herefter steg efterspørgslen efter de nytænkende smykker med hastige skridt. I 1977 bar prinsesse Leia Lapponias ’Planetoid Valley’ halskæde i Star Wars filmen, og kort tid efter blev lige præcis dette Lapponia smykke det mest ikoniske i virksomhedens historie.

Lapponias anerkendte designere

Siden virksomhedens opstart, har de rekrutteret en lang række dygtige designere, som alle designer smykker af helt unikke stilarter. Vi er her hos Guldsmed Bent stolte af at kalde os for Lapponia forhandler, og vores store udvalg byder på smykker fra et hav af deres dygtige designere, som blandt andet Björn Weckström, Chao-Hsien Kuo, Chrisophe Burger, Zoltan Popovits, Paul Havgaard og Pekka Hirvonen.